چاپ مقاله در مجلات معتبر و دارای ارزش علمی بالا، یکی از اهداف اصلی نویسندگان مقالات و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا است. ارزیابی و سنجش مجلات علمی را میتوان بر اساس شاخصهای علمی گوناگونی انجام داد. از جمله این شاخصها میتوان به ایمپکت فاکتور یا همان ضریب تأثیر، ضریب jcr و موارد مشابه اشاره کرد. یکی دیگر از روشهای سنجش مجلات علمی نمایه شدن مجله توسط پایگاههای علمی معتبری است که ارزش علمی خاصی را به مجلات میبخشد. یکی از این پایگاهها isc یا همان پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است. در این مطلب قصد داریم بدانیم مجله و مقاله isc چیست و چه انتشاراتی در لیست مجلات isc قرار میگیرد.
isc چیست؟
همانطور که اشاره کردیم یکی از روشهای ارزیابی مجلات و مقالات علمی بررسی شاخصهای علمی مختلفی است که توسط سایتهای علمی به وجود آمدهاند و به محققان این اجازه را میدهند تا با بررسی نمره اختصاص داده شده به هر مجله یا مقاله بر اساس شاخصهای مختلف، در رابطه با اعتبار آنان تصمیم گیری کنند. با این حال این روش اغلب برای مواقعی کاربرد دارد که نویسنده یا محقق با در دست داشتن تعدادی مجله یا مقاله مشخص، قصد مقایسه علمی بین آنان را داشته باشد و برای ارزیابی و جستجوی مقالات و مجلات مرتبط به یک موضوع مشخص این کار کمی دشوار خواهد بود. از این رو برخی پایگاههای علمی به وجود آمدند که مجلات را بر اساس انواع مختلف شاخصهای علمی موجود یا شاخصهای علمی مختص به خود بررسی میکنند و مجلات را تأیید یا رد میکنند. مجلات مورد تأیید هر پایگاه علمی در لیست مجلات پایگاه و معمولاً در سایت خود پایگاه قابل پیگیری است.
یکی از پایگاههای علمی که مجلات را مورد ارزیابی قرار میدهد، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یا همان isc است. این پایگاه در کشور ایران تشکیل شده است و هدف از تشکیل آن رتبه بندی نشریات و دانشگاههای جهان اسلام بوده است. این پایگاه در سال 2008 و در کشور آذربایجان تأسیس گشته است و از آن تاریخ تمام دانشگاهها و نشریات مربوط به کشورهای جهان اسلامی موظف به همکاری با این پایگاه بودهاند. از جمله این کشورها میتوان به کشورهای جنوب شرقی آسیا، کشورهای آسیای مرکزی، کشورهای عرب، کشورهای اسلامی غیر عرب در قاره آفریقا، منطقه قفقاز و سایر کشورهای اسلامی واقع در خاورمیانه، آمریکای جنوبی و آمریکا اشاره کرد.
مقاله isc چیست ؟
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یا isc که مخفف عبارت Islamic World Science Citation Center است، مجلات و نشریات چاپ شده در کشورهای جهان اسلامی را مورد ارزیابی قرار میدهد و با توجه به استانداردهای خاص خود، برخی از نشریات را مورد تأیید قرار داده و نام آنها را لیست میکند و به عنوان لیست مجلات isc در اختیار عموم قرار میدهد. بدیهی است مقالاتی که در چنین مجلاتی به چاپ رسیده باشند به عنوان مقاله isc به شمار میآیند و نویسندگان آنان از امتیازات مربوط به نویسندگان مجلات isc بهره مند میشوند.
ژورنالها و نشریات منتشر شده در کشورهای جهان اسلامی سالانه در 4 دوره مختلف ارزیابی میشوند و در صورت تأیید شدن با قرار گرفتن در لیست ژورنالهای isc توسط این پایگاه در اختیار علاقهمندان قرار میگیرند. نویسندگانی که قصد دارند مقاله خود را در یکی از مجلات مورد تأیید این پایگاه به چاپ برسانند بایستی ابتدا نام مجله مد نظر خود را در این لیست جستجو کنند. برای دسترسی به لیست مجلات مورد تأیید پایگاه استنادی جهان اسلام یا همان isc روی این آدرس کلیک کنید.
همایشها و کنفرانسهای مورد تأیید isc
کنفرانسهای علمی که در کشور ایران برگزار میشوند تنها در صورتی دارای اعتبار علمی خواهند بود که به تأیید پایگاه isc رسیده باشند (تأیید isc دارای شرایط ویژهای است که برگزارکنندگان کنفرانسها میتوانند با مراجعه به سایت پایگاه این شرایط زا جویا شوند). از این رو در صورتی که محققان و دانشجویان قصد ارزیابی یک کنفرانس را به منظور شرکت در آن یا ارسال مقاله برای کنفرانس داشته باشند، بایستی از این موضوع اطلاع حاصل کنند. در صورتی که همایش یا کنفرانسی مورد تأیید isc باشد، نام کنفرانس در سایت isc ذکر خواهد شد.
آیا تا به حال تجربه نوشتن مقاله isc را داشتهاید؟ به نظر شما اعتبار این نوع مقالهها چقدر است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.