طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه

پایان نامه و تز دکتری برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری حائز اهمیت بسیار زیادی است و در واقع یک مرحله از تحصیلات تکمیلی دانشجویان را تشکیل می‌دهد. دانشجویان تا زمانی که نظر داوران و اساتید را در رابطه با پایان نامه خود جلب نکرده باشند، نمی‌توانند مدرک تحصیلی خود را اخذ کنند. همچنین در صورتی که دانشجو بتواند پایان نامه خود را اصولی و با استانداردهای از پیش تعیین شده جلو ببرد، به احتمال بالا می‌تواند اقدام به استخراج مقاله از پایان نامه خود بکند و در رزومه کاری و تحصیلی خود از مزایای آن بهره کافی ببرد. بنابراین نوشتن پایان نامه استاندارد برای دانشجویان نکته‌ای کلیدی و مهم به حساب می‌آید. یکی از اصول و استانداردهایی که دانشجو در این مسیر باید به آن توجه کند، طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه است. رفرنس نویسی انواع گوناگونی دارد که در مطالب پیشین به آنها اشاره کرده‌ایم و در ادامه بار دیگر برای یاد آوری اسامی آنها را برخواهیم شمرد. شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از انواع رفرنس نویسی روی نام آن کلیک کنید.

  1. رفرنس نویسی به روش ونکوور
  2. رفرنس نویسی به روش هاروارد
  3. رفرنس نویسی به روش شیکاگو
  4. رفرنس نویسی به روش apa
یکی از مراحل مهم تحصیلات تکمیلی، نوشتن پایان نامه و تز دکتری است.
یکی از مراحل مهم تحصیلات تکمیلی، نوشتن پایان نامه و تز دکتری است.

طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه غالبا به روش apa انجام می‌گیرد که در این مطلب قصد داریم به جزئیات آن بپردازیم. با این وجود قبل از رفرنس نویسی برای پایان نامه خود، به اصول و استانداردهای پایان نامه نویسی دانشگاه خود، که اغلب در سایت دانشگاه یا دانشکده آورده می‌شود، توجه کنید تا از شیوه درخواستی دانشگاه برای طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه و انتخاب روش رفرنس نویسی اطمینان حاصل کنید.

طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه و شیوه ارجاع دادن به انواع منابع:

رفرنس نویسی در مقالات و پایان نامه‌ها به منظور جلوگیری از سرقت علمی صورت می‌گیرد. بایستی توجه داشته باشید که برای تمامی اطلاعاتی که در پایان نامه خود آورده‌اید، به جز مواردی که نتیجه تحقیق حاضر باشد، نیاز به استناد به یک مرجع معتبر دارید. هرگر از جملاتی که خودتان در یک متن علمی مشاهده نکرده‌اید استفاده نکنید و برای تمام مطالب خود منبع داشته باشید. معمولا زمان استفاده از اطلاعات خاص از یک متن علمی، بایستی نتیجه و تفسیر آن را به زبان خود بنویسید؛ مگر اینکه مجبور باشید از عین نقل قول نویسنده استفاده کنید که در این صورت بایستی عبارت مد نظر را حتما در داخل گیومه قرار دهید.

طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه برای منابع علمی گوناگون، متفاوت است.
طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه برای منابع علمی گوناگون، متفاوت است.

علاوه بر استناداتی که در داخل متن و در برابر هر عبارت به منظور رفرنس نویسی آورده می‌شود، هر استناد بایستی در پایان نوشته و در یک صفحه جدید به یک منبع یا نوشته علمی ارجاع داده شده باشد. انواع منابع علمی از جمله مقالات و کتب شیوه خاصی در رفرنس نویسی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه برای مقالات:

رفرنس نویسی در داخل متن:

  • نام خانوادگی نویسنده و سال انشار مقاله در داخل پرانتز و در مقابل عبارت مربوط آورده می‌شود.
  • برای مقالاتی که بیش از سه نویسنده دارند، کافی است نام یکی از نویسندگان به همراه عبارت “و همکاران” آورده شود.

رفرنس نویسی در لیست منابع:

  • نام خانوادگی نویسنده اول، نام نویسنده اول؛ نام خانوادگی نویسنده دوم، نام نویسنده دوم. (سال انتظار مقاله) عنوان مقاله. نام نشریه،(volume (issue، حدود صفحات مجله و DOI.

طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه برای کتب:

رفرنس نویسی در داخل متن:

  • نام خانوادگی نویسنده و سال انتشار کتاب و تعداد صفحات در داخل پرانتز و در مقابل عبارت مربوط آورده می‌شود.
  • در رفرنس نویسی داخل متنی به نام مترجم اشاره‌ای نمی‌شود.
  • در کتب ترجمه شده سال انتشار برای کتاب زبان اصلی آورده می‌شود.

رفرنس نویسی در لیست منابع برای کتب با یک نویسنده:

  • نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. (سال) عنوان کتاب. (ویرایش) شهر: انتشارات.

رفرنس نویسی در لیست منابع برای کتب با دو نویسنده:

  • نام خانوادگی نویسنده اول، نام نویسنده اول؛ نام خانوادگی نویسنده دوم، نام نویسنده دوم. (سال) عنوان کتاب. (ویرایش) شهر: انتشارات.

رفرنس نویسی در لیست منابع برای کتب انتشارات سازمانی:

  • عنوان سازمان (سال) عنوان کتاب. شهر: انتشارات.

طریقه رفرنس نویسی در پایان نامه برای پایان نامه‌ها و تزها:

  • نام خانوادگی استاد راهنما، نام استاد راهنما (سال) عنوان پایان نامه. پایان نامه کارشناسی ارشد عنوان دانشگاه. به عنوان مثال:

Cooley, T. (2009). Design, development, and implementation of a Wireless Local Area Network (WLAN): The Hartford Job Corps Academy case study (Doctoral dissertation). Available from ProQuest Dissertations and Theses database. (UMI No. 3344745)

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *