دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل خصوصا در مقاطع تحصیلی بالاتر مانند مقطع دکترا خصوصاً در خارج از کشور را دارند، با واژهای به نام اپلای آشنا هستند. اما معنی دقیق این واژه چیست؟ اپلای چه مراحلی دارد و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکترا در خارج از کشور را دارند، دقیقاً چه کارهایی باید بکنند. اینها سوالاتی هستند که در این مطلب به آنها پاسخ خواهیم داد. لطفا در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.
اپلای چیست؟
اپلای یعنی، درخواستی است که شما برای ادامه تحصیل در خارج از کشور به دانشگاها ارسال میکنید. این درخواست باید بصورت رسمی و مطابق با ضوابط و قوانین دانشگاه مورد نظر انجام شود. برای اخذ پذیرش دانشگاهها لازم است اقداماتی انجام دهید. به مجموعه این اقدامات که برای اخذ پذیرش انجام میشود، admission گفته میشود. همچنین به کسی که اپلای میکند، متقاضی دریافت پذیرش یا Applicant گویند. اینها اصطلاحاتی هستند که شما به عنوان یک متقاضی باید با آنها آشنا شوید.
همان طور که اشاره شد، ابتدا باید یک درخواست رسمی برای دانشگاه بفرستید. هر دانشگاه یک فرم به نام Application Form دارد، در واقع متن رسمی درخواست شما است. در این فرم که اطلاعاتی از قبیل مشخصات شخصی، سوابق شما در زمینههای پژوهشی و … نوشته میشود. برای دسترسی به این فرم باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید. یادآوری این نکته لازم است و باید بدانید که اپلای کردن یک فرایند پر هزینه و زمانبر است که فرد متقاضی باید از روند آن به طور کامل اطلاع داشته باشد.
برای اپلای دکترا باید چه کار کرد؟
برای اپلای دکترا مراحل زیر را باید طی کنید:
مرحله اول: زبان انگلیسی خود را تقویت کنید. زیرا باید در آزمونهایی همچون آیلتس، تافل و جیآرای شرکت کنید.
مرحله دوم: یک لیست از دانشگاههای مورد نظر جمعآوری کنید.
مرحله سوم: مدارکی از قبیل رزومه، سابقه تحصیلی و کاری را آماده کرده و به صورت رسمی ترجمه کنید.
مرحله چهارم: نوشتن انگیزه نامه یا SOP هم یکی دیگر از کارهایی است که باید انجام دهید. در انگیزه نامه باید بنویسید که چرا این دانشگاه، این رشته و این گرایش را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاید. انگیزه نامه فرمت خاصی ندارد، اما بهتر است چند نمونه از انگیزهنامه پیدا کرده و آنها را مطالعه کنید.
مرحله پنجم: داشتن توصیه نامه یا Recommendation نیز میتواند در اپلای دکترا به شما کمک کند. منظور از توصیه نامه برگهای است که استادی که شما را میشناسد، برای دانشگاه ارسال میکند و در آن دلایلی میآورد مبنی بر اینکه شما فرد موجهی برای ادامه تحصیل در دانشگاه مقصد هستید.
مرحله ششم: در این مرحله باید فرم Application را تکمیل کنید.
مرحله هفتم: سختترین مرحله یعنی انتظار نتیجه Apply است که در صورت قبولی Admission و در صورت عدم قبولی Reject خواهد بود.
از این مرحله بعد کسانی باید اقدام کنند که موفق به دریافت Admission شدهاند.
مرحله اول پذیرش Offer دانشگاه است. به این معنی که ممکن است بخاطر داشتن چندین پذیرش از دانشگاههای مختلف بخواهید پیشنهاد یک دانشگاه را رد کنید یا بپذیرید.
پس از مرحله اول اقدامات مربوط به درخواست ویزا کشور مقصد، دریافت ویزای تحصیلی و تهیه بلیط هواپیما خواهد بود.
شرایط فاند دکتری دراروپا، کانادا و آمریکا چگونه است؟
انواع بورسیه دکترا
دریافت بورسیه، بهترین شیوه برای پوشش هزینههای تحصیلی در خارج از کشور است. بورسیه تحصیلی، معمولاً توسط دانشگاهها، دولتها یا افراد خیر و موسسات نیکوکاری و علمی ارائه میشود. اگر شما موفق به اخذ بورسیه دکترا از دانشگاه شوید، تعهدی به انجام کار ندارید و تنها میبایست در فعالیتهای تحقیقاتی و تدریس به استاد خود کمک کنید. بنابراین پس از انجام کار میتوانید مدرک خود را گرفته و دانشگاه را ترک کنید. به افراد که در فعالیتهای تحقیقاتی شرکت میکنند دستیار پژوهشی و به افرادی که در زمینه آموزش فعالیت میکنند، دستیار آموزشی گویند.
در بورسیه دستیار پژوهشی یا Assistantship Research ( RA )، دانشجویان به واسطهی انجام امور پژوهشی مورد نظر استاد، حقوق میگیرند. در این حالت عمده کاری که افراد انجام میدهند، حضور مداوم در آزمایشگاهها، شرکت در کنفرانسها و همایشها، مدیریت همایشهای پژوهشی دانشکده، ارائه و نوشتن مقالات یا کمک در ویرایش کتاب و مقالات استاد راهنما است. برای دریافت این نوع فاند، نیاز است تا به طور مستقیم با استادی که نیاز به یک دستیار آموزشی دارد، ارتباط برقرار کنید. برای بورسیه دستیار پژوهشی دانشجویان دوره دکترا نسبت به دورههای دیگر در اولویت هستند.
دستیار آموزشی یا Teaching Assistantship ( TA ) که به آن استاد حل تمرین هم گفته میشود، کسی است که به امور کمک آموزشی مانند برگزاری کلاس حل تمرین، تصحیح اوراق امتحانی دانشجویان، مسئولیت آزمایشگاه و … میپردازد. درآمد دستیار آموزشی تفاوت چندانی با دستیار پژوهشی ندارد و حقوق هر دو از طرف دانشکده پرداخت میشود. برای به دست آوردن این نوع فاند نمره مهارت speaking شما در تافل بالای ۲۵ و یا در آیلتس بالای ۷ باید باشد.
به جز این 2 نوع فاند، فاندهای دیگری هم ارائه میشوند که معمولاً افراد کمی از آنها استفاده میکنند اما اطلاع از آنها خالی از لطف نیست.
فاند Grant: نوعی کمک هزینه است که بر اساس نیاز دانشجو از طرف سازمانهای دولتی و موسسههای خیریه پرداخت میشود. این کمک هزینه به صورت بلاعوض مستقیماً به خود دانشجو پرداخت میشود و یا به صورت تخفیف، از هزینههای تحصیل و شهریه دانشگاه کسر میشود.
فاند Waiver: کمک مالی است که جهت پرداخت هزینه خوابگاه، هزینه یک واحد درسی و یا هزینه شرکت در یک بازدید علمی پرداخت میشود. البته مستقیماً به خود دانشجو پرداخت نمیشود. این کمک مالی تنها بخشی از شهریه و هزینههای تحصیلی دانشجو را تامین میکند. این فاند نیز برای دانشجوهای نیازمند بوده اما برخی دانشگاهها با گذاشتن شرایطی خاص این فرصت را برای عموم فراهم کردهاند.
2 نوع فاند دیگر نیز با نامهای Financial Need و Tuition grant وجود دارد که از سری برنامههای دولتی برای کمک به دانشجویان کم بضاعت است. این فاندها پس از بررسیها و برگزاری آزمونهای خاصی که ناتوانی مالی متقاضیان را ثابت میکند، با اخذ برخی تعهدات خاص از دانشجو مثل به پایان رساندن تحصیل، به عنوان کمک هزینه تحصیلی پرداخت میشود.
فاند Awards: معمولاً به افرادی که دارای استعداد و شایستگی خاصی هستند، تعلق میگیرد و کمک هزینهای از طرف شرکتها و موسسههای خاص است که در جهت منافع خود کار میکنند و متناسب با اهدافی که دارند، دانشجویانی را برمیگزینند.
Fellowship یکی از مشهورترین فاندها است که به دانشجویان دوره دکترا ارائه میگردد. البته در صورتی که دانشجو، عضو گروههای پژوهشی باشد و بر روی موضوعات خاصی تحقیق کند. بسیاری از فلوشیپها علاوه بر تامین هزینههای زندگی و تحصیلات در فراهم کردن هزینههای تفریحات آخر هفته و … هم نقش بسیار مهمی دارند. برخی فلوشیپها هم وجود دارند که امکانات خاصی مانند بیمه سلامت، وام دانشجویی و یا حتی مسکن در اختیار دانشجویان قرار میدهند.
تفاوت فاند و بورسیه چیست؟
اپلای دکترا برای آمریکا ( شرایط اخذ و مدارک مورد نیاز و هزینه اپلای)
برای دریافت پذیرش تحصیلی دکترا باید بدانید که در آمریکا 2 گروه دانشگاه با نام دانشگاههای ایالتی و خصوصی وجود دارد. دانشگاههای ایالتی که با عنوان دانشگاههای دولتی هم شناخته میشوند، نسبت به دانشگاههای خصوصی ارزانتر هستند. اما باید توجه داشته باشید که برای پذیرش دانشجویان خارجی همواره محدودیتهایی وجود دارد که معمولاً دانشگاههای خصوصی این محدودیتها را ندارند. از جمله محدودیتها میتوان به دارا بودن معدل بالای ۱۵ اشاره کرد.
مدارک مورد نیاز برای اپلای آمریکا
ریز نمرات تحصیلی
معمولاً نیاز است که ۳ نسخه از ریز نمرات مقاطع تحصیلی قبلی خود را برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید. به همین منظور باید مدارک خود را در پاکتی مهر و موم شده، از دانشگاهی که در آن تحصیل کردهاید به آدرس دانشگاه مورد نظر در آمریکا پست کنید. این مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شوند. اگر دانشجوی سال آخر کارشناسی ارشد هستید و هنوز درس خود را تمام نکردهاید، اما متقاضی دریافت پذیرش تحصیلی دکترا در آمریکا هستید، باید نامهای از دانشگاه خود با عنوان کارنامه موقت به دانشگاه مورد نظر ارسال کنید.
مدرک دوم فرم تقاضای تحصیل دکترا در آمریکا است. این فرم آنلاین، از طرف دانشگاه ارائه میشود و برای دسترسی به این فرم مبلغی بین ۵۰ الی ۱۰۰ دلار باید پرداخت کنید.
توصیه نامه
مدرک بعدی توصیه نامه از اساتید است. توصیه نامه باید به زبان انگلیسی در سربرگ مبدا دانشگاه ارائه شود. در متن توصیه نامه، باید ذکر شود که شما چه ویژگی های آکادمیک و مهارتهایی دارید. نقاط قوت شما چیست، و چرا استاد فکر میکند که شما صلاحیت ادامه تحصیل در مقطع دکترا در کشور آمریکا را دارید.
انگیزه نامه
اکنون باید به سراغ انگیزه نامه برویم. در انگیزه نامه باید به طور کامل شرح دهید که چه کسی هستید. چه پیشینه علمی و آکادمیک دارید و شغل شما چیست. همچنین باید دلیل علاقه خود برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر و رشته انتخابی را بنویسید. در واقع انگیزه نامه باید به گونهای نوشته شود که کمیته پذیرش را قانع کند تا در بین متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا، شما را انتخاب کنند.
و اما مهمترین مدرک یعنی رزومه شما. در فایل رزومه باید تمام اطلاعات شخصی خود مانند اسم، تاریخ تولد، محل تولد، آدرس محل زندگی، ایمیل و… را بیان کنید. همچنین نباید از بیان رشته و دانشگاه محل تحصیل، سوابق کاری، مهارتهای تخصصی، تواناییهای فردی مانند ورزش، هنر و… غافل شوید.
همه ما به خوبی میدانیم که یکی از لازمههای دریافت پذیرش تحصیلی دکترا از کشوری مانند آمریکا آشنایی با زبان انگلیسی است. از این رو داشتن مدرک آیلتس برای تحصیل در مقطع دکترا با نمره ۷ الی 7.5 از جمله مهمترین مدارک به حساب میآید. البته این نمره با توجه به دانشگاه انتخابی شما میتواند متفاوت باشد.
شرایط لازم برای گرفتن فاند از استاد چیست و چه مدارکی لازم است؟
اپلای دکترا برای کانادا ( شرایط اخذ و مدارک مورد نیاز و هزینه اپلای )
اگر متقاضی اپلای در کانادا برای مقطع دکترا هستید، بهتر است بدانید که معمولاً در طول یک سال تحصیلی، دانشگاههای کانادا در 2 نوبت ترم پاییز و بهار پذیرش را آغاز میکنند. توصیه میشود ۶ الی ۹ ماه قبل از شروع هر ترم، مدارک خود را به دانشگاه مورد نظر ارسال کنید. اگر در زمان ارسال مدارک دانشجو هستید دانشگاههای کانادا این امکان را به شما میدهند که در زمان شروع تحصیل یا پس از شروع، گواهی پایان دوره تحصیلی از مقطع قبلی را به واحد ثبت نام دانشگاه ارسال کنید. اما برای اپلای دانشگاههای کانادا چه مدارکی لازم است؟
- تمامی مدارک تحصیلی مقاطع گذشته همراه با ریزنمرات
- انگیزه نامه یا همان SOP
- رزومه
- پیشنهاد تحقیقاتی در مقطع دکترا. در این پیشنهاد تحقیقاتی دانشجو باید مفهوم و خدمتی نو به علم را در دستور کار خود قرار دهد.
- دریافت 3 توصیه نامه از اساتید.
- از آنجا که کانادا کشوری 2 زبانه است، باید بدانید که کورسهای تحصیلی در کانادا به 2 زبان انگلیسی یا فرانسوی ارائه میشوند. از این رو با توجه به زبانی که انتخاب میکنید، باید مهارت خود در آن زبان را اثبات کنید. آزمونهای اصلی زبان انگلیسی که مورد قبول دانشگاههای برتر کانادا هستند عبارتاند از IELTS ، C1 Advanced و TOEFL. همچنین برای زبان فرانسوی نیز آزمونهای DALF، DELF، TEF، TCF و TestCan اعتبار دارند.
اپلای دکترا برای استرالیا ( شرایط اخذ و مدارک مورد نیاز و هزینه اپلای )
سختترین بخش اپلای دانشگاههای استرالیا، گرفتن ویزای دانشجویی برای سفر به استرالیا است. در کل استرالیا 50 موسسه آموزش عالی دارد. این تعداد کم دانشگاه و تعداد متقاضی زیاد در کنار سختی اخذ ویزا، استرالیا را کمی دست نیافتنیتر جلوه میدهد. اما پس از موفقیت در اپلای و سفر به استرالیا، خواهید دید که تحمل این سختیها ارزشمند بوده است.
مهمترین مدرکی که کمک میکند تا متقاضیان در مدت زمان کوتاه به پذیرش تحصیلی استرالیا دست یابند، در اختیار داشتن پیشنهاد تحقیقاتی مناسب است. پیشنهاد تحقیقاتی مقطع دکترا با مقطع کارشناسی ارشد بسیار متفاوت است. پیشنهاد تحقیقاتی مقطع دکترا باید در مفهومی نو ارائه کند و خدمتی به علم باشد. هر قدر پیشنهاد تحقیقاتی شما مفیدتر باشد، مطمئناً اخذ پذیرش تحصیلی، آسانتر خواهد بود.
ارائه مدرک تحصیلی و ریز نمرات دقیقا به همان صورتی است که در قسمت اپلای برای آمریکا مطرح شد. البته دانستن این نکته ضروری است که برخی از دانشگاههای استرالیا برای ارائه پذیرش تحصیلی، به دوره معدل فوق لیسانس دانشجو توجه زیادی میکنند و داشتن حداقل معدل ۶۵% را ضروری میدانند. اما در کنار نمراتی که کسب کردهاید، پایان نامه شما هم بسیار اهمیت دارد. زیرا دانشجویان با ارائه یک پایان نامه خوب و تمام عیار اثبات میکنند که نسبت به مفاهیم تخصصی در زمینه رشته تحصیلی خود آگاهی کامل دارند.
یکی از لازمههای اخذ پذیرش تحصیلی استرالیا برای دکترا تسلط کافی به زبان انگلیسی است. در این راستا داشتن مدرک آیلتس برای تحصیل در مقطع دکترا با نمره ۷ الی ۵/۷ از جمله مهمترین مدارک دریافت پذیرش تحصیلی است.
در کنار تمامی مواردی که مطرح شد ارائه انگیزه نامه و رزومه نیز ضروری است.
اپلای دکترا برای اروپا ( شرایط اخذ و مدارک مورد نیاز و هزینه اپلای )
برای اینکه بتوانید اپلای دکترا دانشگاههای اروپایی را دریافت کنید در مرحله نخست باید به سراغ تهیه مدارک لازم برای احراز هویت خود بروید. از این رو مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی دکترا در اروپا عبارتند از:
- در اختیار داشتن مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاههای معتبر
- در اختیار داشتن مدرک زبان آیلتس با نمره حداقل 6.5
- برقراری ارتباط با یک استاد عضو هیئت علمی دانشگاه جهت پشتیبانی از پروژه تحقیقاتی و دفاع از آنها
- چاپ مقالات مختلف در زمینه رشته تحصیلی در مجلات معتبر
- ارائه پروپوزال با موضوعی جدید در راستای خدمت به علم و صنعت
- انگیزه نامه از 3 استاد برجسته دانشگاه محل تحصیل، که صلاحیت شما برای تحصیل در مقطع دکترا در کشور مورد نظر را تایید نمایند.
- رزومه تحصیلی شامل شرح دقیقی از ویژگیها، مهارتها و تواناییهای متقاضی
مواردی که به آنها اشاره شد، مدارکی هستند که عموماً تمامی دانشگاههای اروپایی خواستار آنها هستند. اما بهتر است برای آگاهی کامل از شرایط و مدارکی که باید به دانشگاه تحویل دهید، بهتر است به سایت دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کنید و اطلاعات کامل اعم از مدارک مورد نیاز، زمان ارسال مدارک و سایر اطلاعات ضروری را مطالعه کنید.
همان گونه که میدانید، اپلای دکترا یه پروسه طولانی و البته تخصصی است، همکاران ما آماده هستند تا به سوالات شما پاسخ دهید، در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد اپلای دکترا میتوانید سوالات خودتان را در بخش نظرات بنویسید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند.
ممنون میشویم تجربیات خودتان را هم در پروسه اپلای دکترا را هم با ما به اشتراک بگذارید.
با سلام و احترام وقتتون بخیر خسته نباشید
بنده دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته فیزیولوژی گیاهی دانشگاه روزانه ملایر همدان هستم با رتبه علمی 187 در کنکور سراسری وزارت علوم موفق به قبولی در این دانشگاه شدم و همچنین دارای 2 مدرک زبان انگلیسی هستم و یکی از برنامه های اینده بنده شرکت در کلاس های icdl کامپیوتر و ielts هستم همچنین دارای مدرک کمک های اولیه از سازمان هلال احمر و دارای مدرک شرکت در کنفرانس بیماری های هپاتیت هستم میخواستم در جهت اپلای در مقطع دکترا و در دانشگاه های معتبر و قابل پذیرش راهنمایی بفرمایید متشکرم
دوست عزیز
برای دکترا، مقاله و نمره زبان بسیار مهم و تاثیر گذار است و نیاز است تا نمره معدل خوبی داشته باشید. در صورتی که تمایل داشته باشید تا کارشناسان ما به صورت دقیق شما را راهنمایی کنند، میتوانید رزومه خودتان را به صورت ایمیل به همکاران ما ارسال کنید، همکاران ما بعد از بررسی نتیجه را به صورت کامل و دقیق اعلام خواهند کرد.
عالي
دوست عزیز
از شما تشکر میکنیم که به سایت ما سر میزنید و نظرات خودتان را با ما به اشتراک میگذارید.
سپاس
سلام
مرسی بابت توضیحات خوب تون
در مورد اپلای برای دکترای اروپا
من ترم ۲ ارشد هستم
در مورد ریزنمرات دوره کارشناسی و ۲ ترم ارشد که گذروندم
به صورت غیر رسمی اینارو میتونم از دانشگاه بگیرم
ولی مدرک فارغالتحصیلی چی میتونم ارائه بدم بهشون؟
دانشگاه مدارک رو آزاد نمیکنه قبل از نامه پذیرش
سلام
من ترم سوم ارشد رو از مهر شروع میکنم باید تا قبل از تموم شدن درسم اقدام میکردم برای پذیرش ؟ چون هنوز مدرک زبان رو ندارم ، چقدر وقت لازم دارم ؟
شنیدم اگر از پایان دوره تحصیلی زمان بگذره پذیرش نمیدن این درسته ؟
دوست عزیز
اینکه شما هر چه زودتر اقدام کنید، بهتر است در آن شکی نیست ولی مشکلی بابت گذشتن از زمان اتمام تحصیل در حد 1-2 سال مشکلی نیست و حتی بیشتر هم مشکلی نیست شما تا سن 40 سال میتوانید برای دکترا اقدام کنید ولی به شرطی که بتوانید گپ تحصیلی خودتان را با استفاده از کار مرتبط، مقاله و یا موارد مشابه توجیه کنید.
پیشنهاد میکنم که زبان را در اولویت قرار بگذارید و تلاش کنید تا هنگام فارغالتحصیلی به یک سطح مناسبی از زبان برسید.
سلام.
من کارشناسی ارشد روانشناسی هستم و سال ۹۵ دفاع کردم (هر دو مقطع دانشگاه دولتی و معدل ارشدم ۱۷ بوده. این مدت کار رواندرمانی انجام دادم و در حیطه کاری خودم تخصص پیدا کردم. حالا قصد دارم برای دکترا اقدام کنم. یک مقاله پژوهشی داخلی دارم. و یک مقاله هم دارم کار میکنم. حالا سوالم اینه:
۱- آیا این گپ ۵ ساله برای من مشکلی ایجاد میکنه؟
۲- من با اساتید دوره لیسانس و ارشدم سالها در ارتباط نیستم. و با اساتید دانشگاههای دیگهای دارم کار میکنم. آیا توصیهنامه رو از این اساتید بگیرم قابل قبوله؟
۳- اگر بخوام برای بهار ۲۰۲۲ اقدام کنم تا چه زمانی باید مدرک زبان و نمراتم رو آماده کرده باشم؟ و کی شروع به ایمیل زدن کنم؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.
دوست عزیز
این 5 سال را میتوانید با مدرک زبان، مقاله و معدل و سابقه کار توجیح و جبران کنید.
توصیه نامه مشکلی ندارد و میتوانید از اساتید هم کمک بخواهید.
این نکته را هم باید مد نظر داشته باشید که مقاله داخلی تاثیری ندارد.
سلام من دارای مدرک دکترلی ریاضی هستم و. قصد. دارم مجدد. برای دکترا آمریکا اپلای کنم ایا این امکان وجود دارد و دانشگاه ها این شرایط را می پذیرند؟
یا اینکه میتونم مدرک دکترام رو ذکر نکنم و. با ارشدم اپلای کنم؟
دوست عزیز
لطفاً رزومه خودتان را به صورت ایمیل ارسال کنید تا همکاران ما آن را بررسی کرده و براساس آن پیشنهاد دهند.
سلام
آیا اینکه ارشد را در بیش از 4 ترم تمام کرده باشیم یا یک ترم مرخصی گرفته باشیم تاثیری در پذیرش اپلای دارد؟
دوست عزیز
نه تاثیر زیادی ندارد.
سلام،من مدرک کارشناسی ارشدم در رشته شیمی معدنی را در سال ۹۴ گرفتم و الان ۳۴ سالم هست این مدت هم در زمینه رشتم کارکردم امکان اقدام برای دکترا در امریکا یا کشورهای دیگه رو دارم!؟
دوست عزیز
بستگی به رزومه، مقاله و نمره زبان و … دارد.
باسلام وعرض ادب
بنده کارشناسی علوم اجتماعی با معدل17.34 از دانشگاه سراسری دارم و اکنون هر چند با تاخیر ،دانشجوی ترم سوم ارشد مدیریت Mba در دانشگاه پیام نور همدان هستم میانگین معدل دو ترم گذشته ام 17میباشد زبان انگلیسیم در حد خوب هست ومیتوانم در عرض یکسال برای تافل آماده بشم همچنین دارای سابقه مدیریت در چندین شرکت سراسری پخش مواد غذایی را دارم لطفا راهنمایی بفرمائید با توجه به شرایط سنی که دارم(43 سال)؛ میتوانم برای اپلای دکترا اقدام کنم یا نه؟ ممنون میشم پاسخ بدین
دوست عزیز
شانس شما با توجه به رشته و سن شما پایین است. برای ارشد مجدد ترکیه، روسیه یا کانادا همراه با شهریه و داشتن مدرک آیلتس امکانپذیر است و شانس دارید.
این بالا بودن معدل ۱۵ برای کسی میخواد برا دکترا اقدام کنه معدل کارشناسی باید بالا ۱۵ باشه یا ارشد؟؟؟
دوست عزیز
ارشد تاثیر بیشتری دارد.
سلام. من لیسانس مهندسی شیمی با معدل 14.5 از دانشگاه غیرانتفاعی هستم. 7 سال از فارق التحصیلیم میگذره و قصد دارم برای ارشد بخونم. اگر بتونم ارشد یک دانشگاه خوب قبول شم و نمره و مقاله خوب داشته باشم آیا میتونم برای مقطع دکترا در کشورهای فوق اپلای کنم و فاند بگیرم؟
این 7 سال کار مرتبط نداشتم و تدریس زبان انگلیسی انجام دادم.
دوست عزیز
شما شانس دارید ولی با توجه به معدل لیسانس و گپ تحصیلی شانس شما کمتر است و باید رزومه خیلی قویای داشته باشید تا حدی جبران کند.
سلام وقتتون بخیر من ۲۹ سالمه ۳ ساله فارغ التحصیل کارشناسی ارشد هماتولوژی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستم در این ۳ سال بعلت شیوع کرونا، ضرورت کار را بر ادامه تحصیل را ارجح دیدم، در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نفر اول ورودی بودم اما مقاله بین المللی ندارم و مدرک زبان هم همینطور، میخواستم برای مقطع پی اچ دی اپلای کنم به نظرتون با توجه به شرایطم چه کاری را باید در اولویت قرار بدم ممنون از صبر و پاسخگویی شما🌹
دوست عزیز
همانطور که خودتان در جریان هستید شما باید نمره زبان و مقاله داشته باشید.
نمره زبان حداقل 6.5 و مقاله به شما بسیار کمک خواهد کرد.
سلام.بنده ترم ۳ ارشد حسابداری از دانشگاه روزانه هستم ومعدلمم ۱۸ هست و برروی مقاله بورسی در حال فعالیت هستم و قصد ارتقا دادن سطح زبانم هستم.و متاهل.خواستم بدونم برای اینکه همسرمم با من همزمان بتونه ب کشوری مثل کانادا بیاد شرایطش چیه.و اینکه قصدمگرفتن بورسیه در سطح دکتراس
دوست عزیز
در صورتی که پذیرش تحصیلی داشته باشید، همسر شما هم به عنوان همراه شما خواهند بود.
سلام خسته نباشید
بنده ۲۶ سالمه و دانشجوی ترم آخر ارشد با معدل ۱۸.۴۰ هستم و فقط دفاع پایان نامه رو دارم.تا دی ماه میتونم تموم کنم چون پایان نامه ام آماده هست. اما میخواستم ببینم برای دکتری میتونم اقدام کنم؟ به صورتی که هزینه ها رو هم پوشش بدم؟ کدام کشور بهتر هست؟
دوست عزیز
رشته و رزومه شما موثر است. بلی امکان پذیرش بنابه شرایط شما امکانپذیر است.
سلام
دریافت offer از دانشگاه به منزلهی دریافت فاند هم هست یا برای فاند باید اقدامات جانبی انجام داد؟
من دانشجوی ارشد مترجمی دانشگاه سراسری با معدل بالای ۱۹ هستم، احتمال چشمپوشی از مدرک زبان برای من وجود داره؟
با سلام من 35 سالمه میخواستم برای دکتری در خواست پذیرش بدم خودم مقطع کارشناسی برق قدرت با معدل 15/26 و ارشد برق الکترونیک قدرت دارم با معدل 18/48 و 10 سال هم سابقه کار در شرکت خصوصی دارم با بیمه امکان پذیرش برای من به چه صورته
سلام وقت شما بخیر من 36 ساله و فارغ التحصیل ارشد شیمی آلی از دانشگاه دولتی با معدل بالا و یک مقاله ISI هستم ولی گپ تحصیلیم بالاست حدود 11 سال. میخواستم بدونم با شرایط من کدوم کشور راحت تر میتونم واسه دکتری اقدام کنم؟
دوست عزیز
اگر نمره زبان خوب، حدلقل 2 مقاله ISI داشته باشید و بتوانید گپ تحصیلی خودتان را با سابقه کار پر کنید، میتوان برای استرالیا یا کانادا اقدام کرد. در صورتی که تمایل داشته باشید تا همکاران ما شما را در این پروسه راهنمایی کنند، میتوانید از طریق ایمیل با همکاران ما در تماس باشید.
با سلام؛
من 23 سال سن دارم و دانشجوی ترم سوم رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس تهران با معدل 18.67 هستم. دوره کارشناسی را در دانشگاه اراک (دولتی) با معدل 16.45 گذراندم.
این ترم شانس TA شدن در یکی از دروس ترم اول را دارم.
دو تا سوال داشتم ممنون میشم به هر دو پاسخ بدید.
یکی این که بین موارد 1) داشتن مقاله معتبر 2) معدل کل دوران کارشناسی ارشد 3) و کارشناسی 4) مدرک معتبر زبان 5) تجربه TA بودن در یک درس، یک اولویت بندی ممنون میشم انجام دهید.
سوال دیگر این که تاریخ دفاع بنده یا تابستان سال اینده و یا اذرماه سال اینده خواهد بود. خواستم ببینم در خوشبینانه ترین حالت ممکن برای ترم مربوط به چه سالی می توانم اقدام کنم.
سپاس فراوان
دوست عزیز
همه موارد مهم هستند، معدل، مقالههای ایمپکتدار، زمینهکاری و … مهم هستند. بستگی به کشور شرایط زمانی متفاوت است. احتمالاً مهر سال آتی بعد از فارغالتحصیلی بتوانید.
درود بر شما
من دانشجوی دکترای آب و هواشناسی از دانشگاه تهران هستم رتبه 1 کنکور دکترا بودم مقاله ندارم و سنم حدود 42 سال می باشد.
لیسانس اینجانب مهندسی شیمی طراحی فرایندها ی نقت بوده بوده با معدل 14.35از دانشگاه آراد تهران جنوب
قوق لیسانسم آب و هواشناسی با معدل 17.55 لز دانشگاه تهران
و دوترم در مقطع دکترا پاس کردم با معدل 18.09از ذانشگاه تهران
وضعیت زبان هم در حد متوسط به خوب هست منتها مدرک آیلتس رو نگرفتم
میخواستم از شما راهنمایی بگیرم برای فاند تحصیلی در مقطع دکترا و ادامه تحصیل در یک کشور خارجی شانسی دارم یانه
مرسی
دوست عزیز
نیاز به مقاله و مدارک زبان است و با توجه به سن ریسک ویزا هم وجود دارد.
در صورتی که تمایل داشته باشید تا همکاران ما شما را در این پروسه راهنمایی کنند، میتوانید از طریق ایمیل با همکاران ما در ارتباط باشید.
با سلام و خسته نباشید .
من سال 98 مدرک کارشناسی مهندسی مواد و متالورژی از دانشگاه صنعتی شاهرود گرفتم. بنظر شما ارشد داخل ایران بخونم و برای دکترا اپلای کنم بهتره یا برای ارشد میتونم فول فاند بگیرم ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام و ممنون. پاسخ به این سوال رو فقط خود شما میتونید بدین. تصمیم بسیار بزرگیه که کل مسیر زندگی رو مشخص میکنه و واقعا ما صلاحیت جواب دادن بهش رو نداریم.
سلام میخواستم بدونم برای دکترا بدون مقاله هم میشه اقدام کرد من لیسانس و فوق لیساسنسم هردو از دانشگاه دولتی روزانه با معدل ۱۶و ۱۹بوده و تافل ۹۷ هم دارم ولی مقاله ندارم
سلام. شانستون میاد پایین. چون دکترا ذاتا پژوهش محور هستش و اساتید به فردی که در این زمینه تجربه و توانایی داره خیلی راحت تر اعتماد میکنن.
سلام وقت به خیر
ببخشید من معدل کارشناسیم ۱۷ و ارشدم ۱۸ هست و شاگرد اول مقطع ارشد هم هستم هر دو مقطع را در دانشگاه تهران گذروندم از پایان نامم هم مقاله دادم برای چاپ
اگه مدرک زبانم رو فشرده طی یک سال بگیرم با این رزومه امکان اپلای رو دارم؟ و اینکه کجا ها امکانش هست؟
با سلام بنده سال 95 از رشته زیست شناسی جانوری در مقطع کارشناسی ارشد با معدل 17.20 فارق التحصیل شدم و در زمینه ژنتیک جمعیتی سخت پوستان کار کردم. الان 32 سالمه و 2تا مقاله isi دارم و در این مدت 6 سال هم مشغول تدریس در دانشگاه به صورت حق التدریس بوده ام همچنین از 4 تا از اساتید دانشگاه توصیه نامه دارم. میخاستم برای دکتری اپلای کنم
چقد شانس دارم بتونم برای بورسیه دکتری اقدام کنم؟و برای کدوم کشورها شانسم بیشتره؟
سلام در مورد مراحل اپلای دکترا در دانشگاه های استاد محور ،امکان اش هست اول پذیرش بگیریم بر اساس رزومه بعد بریم سمت آزادسازی مدارک و ترجمه اصلا زمان داریم تا این کا رو انجام بدیم؟؟
سلام و وقت بخیر
من کارشناسی ارشدم سال 93 از دانشگاه تهران با معدل 19/5 گرفتم و دکتری رو انصراف دادم سال 96 .
رتبه تک رقمی کنکور ارشد بودم و معدل کارشناسی ام 18 هستش. 35 سال سن دارم اما زبانم سطح متوسط هست. آیا امکان پذیرش و بورسیه در رشته من (عمران) وجود دارد؟
با تشکر از مطالب خوب و پاسخگویی شما، میخواستم بپرسم بهترین راه برای پیدا کردن پوزیشن های دکتری یا شناسایی بهترین دانشگاه ها در هر کشور چه راهی وجود داره؟
سلام روز به خیر
بنده دبیر ریاضیات با ۲۲ سال سابقه هستم و ۴۰ سال دارم با توجه به اینکه مقاله isiدارم و مدرک لیسانس دبیری و ارشدم هم با معدل ۱۷و نیم فارغ التحصیل شدم آیا میتوانم در زمینه کاری خودم جواب آفر داشته باشم؟ اگر بله کجا لطفا راهنمایی کنید سپاس