sjr مقاله چیست و چه کاربردی دارد؟

sjr مقاله چیست

دانشجویان و محققان برای نوشتن پایان نامه و تز دکتری یا مقالات علمی و پژوهشی، نیاز به داشتن اطلاعات تحقیقات پیشین و اطمینان از صحت داده‌ها و اطلاعات موجود در آن‌ها دارند. با این وجود تحقیق در رابطه با صحت اطلاعات موجود در یک مقاله یا نوشته علمی برای دانشجو یا محقق بسیار سخت و زمان‌گیر خواهد بود. یکی از روش‌هایی که در این راه می‌تواند محقق را یاری کند، استفاده از شاخص‌های مختلف برای ارزیابی کیفیت علمی مقالات و تحقیقات مد نظر و مجله منتشر کننده آنها است. به این ترتیب که در صورتی که شاخص‌های کیفی یک مقاله یا مجله مورد تایید محققان باشد، می‌توان مطمئن شد اطلاعات موجود در نوشته علمی مذکور از صحت و دقت بالایی برخوردار است. یکی از این شاخص‌ها برای سنجش مقالات و مجلات شاخص sjr است. این شاخص به طور جداگانه برای مجلات و مقالات چاپ شده در آن‌ها محاسبه می‌شود. در مطالب پیشین به بررسی شاخص sjr پرداخته‌ایم، در این مطلب علاوه بر مروری مختصر بر تعریف این شاخص به این سوال که sjr مقاله چیست ، پاسخ خواهیم داد.

شاخص sjr چیست و چه کاربردی دارد؟

شاخص اس جی آر یا همان sjr که برگرفته شده از عبارت SCImago Journal Rank است، توسط نظام رتبه‌بندی سایمگو و در راستای تکمیل نواقص شاخص‌های پیشین از جمله ایمپکت فاکتور معرفی گشته است. شاخص sjr که گاهی از آن با sjcr یا SCImago journal & country Rank نیز یاد می‌کنند، به واسطه اطلاعات برگرفته شده از اسکوپوس و در دوره‌های زمانی مشخص محاسبه می‌شود. این شاخص نشان دهنده تعداد استنادات موزون به مقالات یک مجله است و محققان می‌توانند به واسطه این رتبه‎‎‌بندی مجلات مختلف را با یکدیگر مقابسه کنند (منظور از استنادات موزون اشاره به این مطلب است که در امتیازدهی و رتبه‌بندی مجلات به واسطه این شاخص، استنادات از مجلات معتبر دارای امتیاز بیشتری خواهند بود).

هم‌چنین این شاخص کشورهای مختلف را از نظر رتبه علمی رتبه‌بندی می‌کنند و محققان می‌توانند از این طریق کیفیت علمی و تراز علمی کشورهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنند.

مجلات می‌توانند به واسطه حوزه تخصصی (27 حوزه اصلی)، دسته‌بندی موضوعی (313 دسته‌بندی مشخص) یا کشور مربوط گروه‌بندی شوند. اطلاعات استنادات برگرفته شده از 34100 موضوع مختلف از بیش از 5000 ناشر بین الملل و 239 کشور گوناگون هستند.

sjr مقاله چیست و چه کاربردی دارد؟

برای پاسخ به سوال sjr مقاله چیست، ابتدا باید به این موضوع توجه داشته باشیم که sjr هر مجله از مجموع اس جی آر های مقالات و نوشته‌های مختلف آن مجله حاصل می‌شود؛ بنابراین پس از به دست آوردن شاخص اس جی آر برای یک مجله، در صورتی که عدد حاصل شده را بر تعداد مقالات مورد استناد واقع شده مجله تقسیم کنیم، به طور میانگین شاخص sjr هر مقاله به دست می‌آید. از این شاخص با عنوان SJRQ یاد می‌کنند و محققان می‌توانند به واسطه آن و بدون در نظر گرفتن مجله منتشر کننده، مقالات مختلف را با یکدیگر مقایسه کنند.

نحوه محاسبه sjr مقاله چیست ؟

در مطالب پیشین به نحوه محاسبه اس جی آر مجلات اشاره کرده‌ایم. در محاسبه این شاخص همان طور که اشاره کردیم استنادات از مجلات معتبرتر و دارای شاخص sjr بالاتر دارای امتیاز بیشتری خواهند بود و برای محاسبه sjr در یک سال مشخص مانند 2018، تعداد استنادات وارد شده بر مقالات را در دو سال قبل یعنی 2017 و 2016 دز نظر می‌گیرند (برای مشاهده اطلاعات کامل محاسبه sjr ژورنال می‌توانید روی این آدرس کلیک کنید).

پس از به دست آوردن sjr مجله، عدد به دست آمده را بر تعداد مقالات مورد استناد واقع شده مجله تقسیم می‎‌کنیم و رتبه‌بندی یک مقاله در این نظام یا همان SJRQ را به دست می‌آوریم.

یرای این که بدانید sjr مقاله چیست ، کافی است عدد حاصل شده برای sjr ژورنال را بر تعداد کل مقالات مورد استناد واقع شده آن تقسیم کنید.
یرای این که بدانید sjr مقاله چیست ، کافی است عدد حاصل شده برای sjr ژورنال را بر تعداد کل مقالات مورد استناد واقع شده آن تقسیم کنید.

شیوه دسترسی به sjr مقاله چیست ؟

در مطالب پیشین به نحوه دسترسی به sjr ژورنال اشاره کرده بودیم که می‌توانستید با ورود به سایت ژورنال هاب و در صفحه اصلی با وارد کردن شماره ISSN مجله مد نظر خود (مجله‌ای که مقاله مورد نظر را به چاپ رسانده است)، اطلاعات مختلف مجله از جمله شاخص sjr آن را به دست آورید یا از مجموعه مجلات معرفی شده موجود در سایت، مجله مد نظر خود را پیدا کنید و اطلاعات آن را جست و جو کنید.

پس از به دست آوردن شاخص sjr و با در دست داشتن تعداد مقالات قابل استناد و یا مورد استناد واقع شده، می‌توانید با تقسیم شاخص sjr بر این تعداد، sjr مقاله مد نظر خود یا همان SJRQ را به دست آورید.

در صورت داشتن هر گونه سوال و ابهام در زمینه محاسبه sjr مقاله می‌توانید سوالات خود را در پایین همین پست مطرح کنید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *