شرایط اپلای اروپا در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا

اپلای اروپا

کشورهای اروپایی به سبب ویژگی‌هایی که دارند همیشه مقصد جذابی برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور بوده‌اند. اما این ویژگی‌ها چه چیزهایی هستند؟ چرا متقاضیان تحصیل در اروپا زیاد هستند؟ برای دریافت اپلای اروپا چه کارهایی باید انجام داد؟ برای دریافت پاسخ این سوالات و سوالات دیگر در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

اپلای کارشناسی ارشد اروپا

اخذ پذیرش و اپلای کارشناسی ارشد اروپا با توجه به هزینه‌های پایین برای تحصیل در کشورهایی مانند آلمان، ایتالیا و اسپانیا یک ماراتن جذاب بین متقاضیان به وجود آورده است. امتیاز ویژه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در اروپا علاوه بر هزینه تحصیل کم در برخی کشورها، این است که اگر فردی کارشناسی ارشد را در یک دانشگاه اروپایی گذرانده و موفق به چاپ مقاله و کسب معدل خوب شده باشد، می‌تواند در مقطع دکترا برای کشور آمریکا اپلای کرده و شانس اخذ پذیرش خود را بالاتر ببرد. علاوه بر این، در مدت تحصیل در اروپا، فرد می‌تواند از مزایای سفر در محدوده شینگن نیز بهره ببرد.

همان طور که اشاره شد، هزینه تحصیل در برخی کشورهای اروپایی بسیار پایین است. در برخی دانشگاه‌های کشورهای اروپایی مانند آلمان تحصیل رایگان برای دانشجویان بدون توجه به ملیت آنها در نظر گرفته شده است. سایر کشورهای اروپایی مانند اتریش، فنلاند، نروژ، دانمارک، ایسلند، اسپانیا، ایتالیا، لهستان، اسلونی و برخی دیگر نیز امکان تحصیل دانشجویان خارجی با حداقل هزینه و بالاترین کیفیت آموزشی را فراهم کرده‌اند. طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد با توجه به رشته تحصیلی و کشور محل تحصیل متفاوت است و ممکن است از 1 تا 2 سال طول بکشد.

تفاوت فاند و بورسیه چیست؟ معرفی رایج‌ترین انواع فاند و بورسیه

اپلای دکترا اروپا

 دوره تحصیلی دکترا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در اهمیت این دوره همین بس که در برخی از دانشگاه‌های مقطع تحصیلی دکتری به عنوان شغل در نظر گرفته می‌شود و حتی به دانشجویان دکترا حقوق نیز پرداخت می‌شود. متقاضی تحصیل در دوره دکتری باید دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد باشد، یعنی دوره فوق لیسانس را تمام کرده باشد. همچنین متقاضی باید موضوع پایان نامه خود را قبل از پذیرش در دوره دکترا تعیین کند.

برای اپلای دکترا در دانشگاه‌های اروپایی نخست باید مدارک زیر را فراهم کنید.

  1. مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد
  2. مدرک زبان آیلتس با نمره حداقل 6.5 یا تافل به حداقل نمره 80
  3. ارائه مقالات و آثار چاپ شده از متقاضی
  4. ارائه انگیزه نامه از 3 استاد برجسته دانشگاه محل تحصیل
  5. رزومه تحصیلی شامل شرحی از ویژگی‌ها، مهارت‌ها و توانایی‌‌های متقاضی

نکته دیگری که در زمینه اخذ پذیرش در مقطع دکتری در اروپا لازم است بدانیم، این است که برخلاف مقاطع دیگری که برای صدور پذیرش دانشگاه و سفارت به آن دقت می‌کنند، بحث سن فرد است.

چند نکته درباره تحصیل در دوره دکترا در اروپا وجود دارد که به شرح آنها می‌پردازیم.

  1. برای مقاطع پایین‌تر یعنی لیسانس و فوق لیسانس محدودیت‌های سنی وجود دارد، اما برای مقطع دکترا این موضوع اهمیتی ندارد.
  2. دریافت بورسیه و تحصیل رایگان همانند دوره کارشناسی ارشد در بعضی از کشورها امکان‌پذیر است.
  3. همان‌طور که اشاره شد تحصیل در دوره‌ دکتری در کشورهای اروپایی یک شغل محسوب می‌شود، اما دانشجویان دکتری در اروپا اجازه کار نیز خواهند داشت.
  4. مدت دوره دکتری در کشورهای اروپایی چیزی حدود 3 سال است.
  5. امکان تحصیل در مقطع دکتری در اروپا به صورت آنلاین نیز وجود دارد.
نحوه اپلای اروپا

چگونه پوزیشن دکترا پیدا کنیم؟

یکی از سخت‌ترین کارها در فرآیند اپلای، جستجوی پوزیشن‌ها است.‌ براي اینکه از پس این کار سخت برآیید، ابتدا بهتر است به سايت‌ دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و با یک استاد در دانشگاه مورد نظر رابطه برقرار کنید و اطلاعات تحصیلی خود را براي آن استاد ارسال نمایید. اما مورد این یک رویه کلی است و برای دانشگاه‌های اروپای و آمریکا پیدا کردن پوزیشن تحصیلی متفاوت است.

نحوه نگارش و ارسال نامه درخواست فاند از استاد

بسیاری از دانشگاه‌های اروپایی پوزیشن محور هستند.به این معنی که اساتید دانشگاه‌های اروپایی تمایل بسیار کمتری به مکاتبه مستقیم با متقاضی دارند. در اکثر دانشگاه‌های اروپا ابتدا یک پروژه تعریف می‌شود و متناسب با شرایط پروژه دانشجویانی جذب می‌شوند. بنابراین دانشجوها باید براساس پروژه در نظر گرفته شده، اپلای کنند تا بتوانند فاند مناسبی را دریافت کنند.

روش‌های پوزیشن محور کار را برای دانشجویان کمی سخت می‌کنند. زیرا متقاضی همیشه باید بروز بوده و از تمام پروژه‌هایی که وجود دارند، آگاه باشد تا در نهایت بتواند، اپلای کند. البته‌ برای جلوگیری از دست دادن این موقعیت‌ها و صرفه‌جویی در وقت، بسیاری از دانشگاه‌ها سیستمی دارند که با عضو شدن در خبرنامه آن، می‌توان به صورت روزانه موقعیت‌های جدید ایجاد شده آگاه شد.

علاوه بر این برخی از وب‌سایت‌ها هم وجود دارند که با استفاده از آنها می‌توان جدیدترین پوزیشن‌ها را پیدا کرد. در زیر آدرس اینترنتی چند مورد از وب‌سایت‌ها را می‌توانید مشاهده کنید.

 Academicpositions.eu

 Phdstudies.com

 Universitypositions.eu

 Eurosciencejobs.com

 Denmark.dk

چه زمانی برای اپلای اقدام کنیم؟

قبل از اینکه بدانید دقیقاً چه زمانی برای اپلای اقدام کنید، باید با مفهومی به نام ددلاین آشنا شوید. ددلاین یک مفهوم عمومی به معنای تاریخی است که تا آن وقت باید فعالیتی انجام پذیرفته باشد. بنابراین وقتی که از ددلاین دانشگاه‌ها صحبت می‌کنیم منظور بازه زمانی است که نهایتاً در آن بازه باید مدارک خود را برای اپلای به دانشگاه مورد نظر ارسال کنید. البته این بدان معنا نیست که در همان بازه زمانی ثبت نام، اقدام به جمع آوری مدارک کنید. بهترین کار این است که از قبل مدارک لازم را تهیه کرده باشید.

چگونه از ددلاین دانشگاه‌ها مطلع شویم؟

برای اینکه از تاریخ ثبت نام یا همان ددلاین دانشگاه‌های مختلف آگاه شوید، بهترین کار این است که به وب‌سایت دانشگاه مراجعه کنید. اما به صورت کلی می‌توان ددلاین دانشگاه‌های کشورهای اروپایی مختلف را به صورت زیر طبقه بندی کرد.

  1. ددلاین اپلای دانشگاه‌های آلمان برای ترم تابستان که از ۱۵ آوریل شروع می‌شود، از ۱ دسامبر تا ۱۵ ژانویه و برای ترم زمستان که از ۱۵ اکتبر شروع می‌شود، از ۱ ژوئن تا ۱۵ جولای است.
  2. ددلاین اپلای دانشگاه‌های هلند برای ترم پاییز حدوداً از اوایل آوریل است و برای ترم بهار حدود اوایل اکتبر.
  3. ددلاین اپلای دانشگاه‌های اتریش برای اپلای در دانشگاه‌ها تقریباً از ماه ژوئن تا ماه سپتامبر است.
  4. ددلاین اپلای دانشگاه‌های دانمارک در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشگاه‌های مختلف، بسیار متفاوت است و تاریخ حدودی نمی‌توان برای آن ذکر کرد.
  5. ددلاین اپلای دانشگاه‌های فرانسه اکثراً در ماه‌های فوریه و آوریل است.
ایمیل به استاد برای اپلای اروپا

ایمیل به استاد

در همین مطلب به این موضوع اشاره کردیم که اکثر اساتید دانشگاه در اروپا تمایل زیادی به برقراری ارتباط مستقیم با دانشجویان ندارند، اما قطعاً استادی هم پیدا می‌شوند که با مکاتبه مستقیم با داوطلب حاضر به کمک به او برای تحصیل در دانشگاه می‌شود. بنابراین یکی از مواردی که حتماً باید در مورد آن بیشتر بدانید نحوه مکاتبه و استاد و ارسال ایمیل به او است. ایمیلی که برای استاد ارسال می‌کنید حتماً باید از اصول و قواعد خاصی پیروی کند.

آموزش نحوه نگارش و ارسال ایمیل به استاد برای اپلای

عنوان ایمیل

مهمترین قسمت یک ایمیل عنوان آن است. چون اولین موردی است که دریافت کننده ایمیل، آن را می‌بیند، عنوان ایمیل است. پس انتخاب عنوانی مناسب حائز اهمیت بسیار است. معمولاً اساتید ایمیل‌های بسیار زیادی از دانشگاه‌ها، دانشجویان، مجلات علمی و … دریافت می‌کنند، بنابراین فرصت مطالعه همه ایمیل‌ها را نخواهند داشت. بنابراین عنوانی که انتخاب می‌کنید باید به گونه‌ای باشد که استاد را به خود جذب کند. کلید واژه پیشنهادی ما PROSPECTIVE STUDENT است که به معنی به معنی دانشجوی آینده است. اگر این کلید واژه در بخش عنوان نوشته شود، می‌توان تضمین کرد که استاد به احتمال زیاد ایمیل شما را خواهد خواند.

خطاب قرار دادن استاد

اصولاً شروع متن ایمیل با مخاطب قرار دادن فردی است که ایمیل برای او ارسال شده است، شروع می‌شود. در اینجا چون ایمیل را برای یک استاد دانشگاه ارسال می‌شود، بهتر است به خاطر حفظ ادب قبل از نوشتن نام او از عبارت‌های احترام آمیزی مانند استاد عزیز استفاده کنید.

بدنه ایمیل

بدنه ایمیل یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش‌های ایمیل است. قبل از ارسال ایمیل، مطمئن شوید که همه چیز در این بخش درست و مرتب است. از قالب و محتوای متن گرفته تا قواعد دستور زبان و علائم نگارشی. بهتر است که هنگام نوشتن ایمیل، به مقالات و آثار تحقیقاتی استاد نیز اشاره کنید و نشان دهید که با پروژه‌ها و تحقیقات او آشنا هستید. برای این کار باید چند مقاله نوشته شده توسط استاد را بخوانید تا بتوانید به وی نشان دهید که در مسیر رسیدن به هدف خود یعنی اپلای کردن، مصمم هستید و واقعاً احساس تکلیف می‌کنید. چنین مواردی او را ترغیب می‌کند که حتماً به ایمیل شما پاسخ دهد.

موضوع ایمیل

ایمیل با موضوع اپلای باید کوتاه و مختصر باشد و از هرگونه اضافه گویی بپرهیز شود. زیرا نامه‌ای که بیشتر از ۵ خط داشته باشد، معمولاً توسط اساتید خوانده نمی‌شود. در ادامه یک نمونه ایمیل به استاد برای پذیرش کارشناسی ارشد آورده شده است:

Subject: Prospective Student Fall 2019 – Advertising Research Info needed.

Dear Dr. John,

I am applying to University of Wisconsin for fall 2019 for MS in Marketing. I have read few of your research publications on Advertising Research targeting online customers. I have worked on similar marketing project at school involving design and processing online customer data by surveys. I am interested in advertising research area and would like to know about research opportunities to work with you.

Looking forward for your reply,

Regards,

Kumar

اپلای اروپا

مدارک لازم برای اپلای ( توصیه نامه، انگیزه نامه و … )

در قسمتی که به ددلاین دانشگاه‌ها اشاره کردیم، ذکر شد که  بازه زمانی ددلاین بدان معنا نیست که در همان مدت ثبت نام، اقدام به جمع آوری مدارک کنید. بهترین کار این است که از قبل مدارک لازم را تهیه کرده باشید. اما مدارکی که باید تهیه کنید چه مواردی هستند؟

مدرک زبان ( آیلتس یا تافل )

مدرک زبان مورد نیاز برای دانشگاه مربوطه با حداقل نمره لازم که معمولاً برای آزمون تافل نمره بالای 80 و برای آزمون آیلتس نمره بالای 6.5 می‌باشد.

آزمون جی‌آرای یا جی‌مت

نمره درخواستی برای آزمون جی‌مت یا جی‌آرای براساس رشته‌های مختلف، متفاوت است. آزمون جی آر ای برای سنجش تخصصی مهارت‌های 3 گانه یعنی محاسبات ریاضی، درک مطلب و مقاله نویسی دانشجویان توسط موسسه ETS برگزار می‌شود. آزمون جی‌آرای در2 نوع متفاوت سابجکت و جنرال برگزار می‌شود.

نوع آزمون جی‌آرای را می‌توان براساس رشته‌های تحصیلی مشخص کرد. برخی از رشته‌های تحصیلی مانند زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، روانشناسی و ادبیات انگلیسی از نوع سابجکت برای سنجش میزای مهارت‌های تحلیلی داوطلبان استفاده می‌کنند. برخی دیگر از دانشگاه‌ها هم برای پذیرش دانشجویان در مقطع ارشد و دکترای در رشته‌های مهندسی از نوع جنرال بهره می‌گیرند. مهم‌ترین آزمون جی‌آرای جنرال و سابجکت در این است که آزمون جنرال نمره منفی ندارد.

آزمون جی مت نیز یک آزمون استاندارد است و برای کسانی در نظر گرفته شده که قصد ادامه‌ی تحصیل در رشته‌های تجارتی و مدیریتی را دارند.

بررسی مشکلات اپلای، مواردی که قبل از اپلای باید به فکر آنها باشید.

ترجمه مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات

ترجمه مدرک کارشناسی و ریز نمرات از مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای پذیرش است. این نکته را باید مد نظر داشته باشید که باید به وب‌سایت دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کنید تا مدارک مورد نظر را مشخص کنید. برخی از کشورها مانند آلمان درخواست می‌کنند که مدارک به زبان آن کشور ( برای مثال آلمانی ) ترجمه شود.

توصیه نامه

توصیه نامه، نامه ای است که اساتید به دانشگاه مورد ارسال می‌کنند. آنها در این نامه درباره توانایی‌ها، علایق و خصوصیات شما می‌نویسند. اساتید باید به جزئیاتی درباره شما اشاره کنند که مشخص کند واقعاً شما را می شناسند. اصولاً داﻧﺸﮕﺎهﻫﺎ 2 ﯾﺎ 3 ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﺎﻣﻪ از داوطلب درﺧﻮاﺳﺖ می‌کنند.

رزومه تحصیلی

رزومه تحصیلی که البته بسته به مقطع تحصیلی و مهارت‌های مختلف داوطلب می‌تواند دارای بخش‌های مختلفی باشد. اما اصولاً رزومه تحصیلی شامل خلاصه‌ای از سوابق کاری، تحصیلات و مشخصات فردی می‌شود.

انگیزه‌نامه

انگیزه نامه که در آن علت علاقه‌مندی داوطلب به تحصیل در دانشگاه مورد نظر ذکر می‌شود. پیشنهاد می‌شود که قبل از نوشتن و تکمیل انگیزه‌نامه موقعیت تحصیلی، دانشگاه و رزومه استاد تحصیلی را مطالعه کنید تا بتوانید براساس موارد ذکر شده، انگیزه‌نامه خودتان را تکمیل کنید. داوطلب باید در انگیزه‌نامه به سوالات زیر به صورت دقیق و شفاف پاسخ دهد.

  • هدف شما از تحصیل در مقطع مورد نظر چیست؟
  • هدف شما از تحصیل در رشته مورد نظر چیست؟
  • هدف شما از تحصیل در دانشگاه مورد نظر چیست؟
  • چه پیش زمینه تحصیلی و تحقیقاتی و کاری نسبت به رشته مورد تقاضا دارید؟
  • قصد دارید در زمان تحصیل در دانشگاه چه فعالیتی انجام دهید؟
  • قصد دارید پس از دانش اموختگی، در چه حوزه هایی فعال شوید؟
  • آیا مقاله یا آثار چاپ شده‌ای قابل توجهی دارید ؟

در این نوشته به مدارک و شرایط اپلای اروپا به صورت مختصر بیان کردیم. همان‌گونه که ملاحظه کردید، پارامترهای مختلفی در اپلای اروپا تاثیر گذار است که شما باید به صورت همزمان آنها را داشته باشید. در صورتی که تجربه اپلای به کشورهای مختلف مخصوصاً کشورهای اروپایی را داشته باشید، خواهشمند هستیم تا تجربیات و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. چون این تجربیات به صورت اختصاصی هستند و کمک بزرگی به متقاضیانی که در پروسه اپلای هستند، خواهد کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *