آزمون msrt چیست و شرایط شرکت در آن به چه شکلی است؟

منابع آزمون msrt چیست

داشتن مهارت زبان انگلیسی امروزه یکی از ارکان اصلی زندگی آکادمیک در سطح جهانی را تشکیل می‌دهد. دانشجویان متقاضی تحصیل در کشورهای مختلف دنیا و همچنین افراد متقاضی شغل‌های مختلف، قبل از هر اقدامی بایستی مدرک زبان خود را با یک نمره قابل قبول در دست داشته باشند. تقاضای مدرک مهارت در زبان انگلیسی تنها محدود به کشورهای انگلیسی زبان نیست و اغلب کشورهای سراسر دنیا زبان انگلیسی را به عنوان زبان بین المللی در نظر گرفته و مهارت افراد در این زبان را به عنوان یکی از مهم‌ترین موارد در رزومه کاری و تحصیلی افراد در نظر می‌گیرند. آزمون‌های مختلفی برای سنجش سواد افراد در زبان انگلیسی طراحی شده است که آزمون msrt یکی از این آزمون‌ها است. در این مطلب قصد داریم بدانیم آزمون msrt چیست و نحوه ثبت نام در آن به چه شکل است.

 

برای این که بدانیم آزمون msrt چیست بایستی با محتوای آن و نحوه برگزاری آن آشنا شویم.
برای این که بدانیم آزمون msrt چیست بایستی با محتوای آن و نحوه برگزاری آن آشنا شویم.

آزمون msrt چیست و در چه کشورهایی معتبر است؟

همان طور که اشاره شد، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای پذیرش دانشجو یا استخدام کارمندان در اغلب موسسات و آموزشگاه‌های علمی در سراسر دنیا، داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی است. کشور ایران نیز از این قضیه مستثنا نیست و افراد برای استخدام شدن در اغلب موسسات دولتی یا خصوصی و همچنین جهت کسب پذیرش تحصیل در مقطع دکترا نیاز به سطح مشخصی از سواد انگلیسی دارند. برای سنجش سطح سواد انگلیسی افراد آزمون‌های متعددی وجود دارد که آزمون تافل و آیلتس مهم‌ترین و معتبرترین این آزمون‌ها هستند. با این وجود به دلیل این که هزینه شرکت در این آزمون‌ها بسیار بالا بوده و این آزمون‌ها به تعداد محدودی در سال قابل اجرا هستند، کشور ایران آزمون msrt را به عنوان جایگزین آزمون‌های مذکور معرفی کرده است.

معنی آزمون msrt چیست؟

نام آزمون msrt از عبارت Ministry of Science, Research and Technology به معنی “وزارت علوم، تحقیقات و فناوری” گرفته شده است. این آزمون قبلاً mche نام داشت که از عبارت Ministry of Culture and Higher به معنی “وزارت فرهنگ و آموزش عالی” گرفته شده بود ولی با تغییر نام وزارت علوم به نام فعلی، نام این آزمون نیز تغییر یافت.

آزمون msrt در اغلب موسسات و سازمان‌های دولتی و خصوصی در داخل ایران معتبر است و افراد برای گرفتن پذیرش در مدرک دکترا و یا استخدام شدن در یک سازمان به خصوص، اغلب نیاز به کسب نمره قابل قبول در این آزمون را دارند.

متاسفانه در حال حاضر نمرات این آزمون در کشورهای دیگر و در خارج از ایران قابل قبول نیست و افراد شرکت کننده در آزمون msrt تنها می‌توانند نمره کسب شده خود را در داخل ایران به عنوان مدرک زبان به کار گیرند.

محتوای آزمون msrt چیست و چه نوع سوالاتی در این آزمون مطرح می‌شود؟

آزمون msrt دارای 3 بخش کلی شنیداری، گرامر و درک مطلب است. این آزمون دارای 100 سوال تستی است که تعداد سوالات برای هر بخش به شکل زیر تقسیم شده است:

  • سوالات شنیداری: این بخش دارای 30 سوال است که شامل مکالمات کوتاه و بلند و همینطور درک مطلب شفاهی است.
  • سوالات گرامر: بخش گرامر نیز دارای 30 سوال است که به 2 بخش structure که شامل 15 سوال است و بخش written expression نیز که شامل 15 سوال است.
  • سوالات درک مطلب: بخش درک مطلب از 4 متن جداگانه که هر کدام شامل 10 سوال است تشکیل شده است و در مجموع 40 سوال از کل آزمون را به خود اختصاص می‌دهد.

زمان کل آزمون حدود 110 دقیقه است که اغلب سوالات شنیداری 30 الی 35 دقیقه، سوالات گرامر 20 دقیقه و سوالات درک مطلب 55 دقیقه از زمان کل آزمون را به خود اختصاص می‌دهند.

 ثبت نام در آزمون msrt

ثبت نام آزمون msrt به صورت اینترنتی است و داوطلبان بایستی برای ثبت نام به سامانه جامع امور دانشجویان (سامانه سجام) مراجعه کنند. برای مراجعه به سایت مذکور می‌توانید روی این آدرس کلیک کنید. هزینه شرکت در آزمون 600,000 ریال است و این هزینه به صورت آنلاین پرداخت خواهد شد. داوطلبان شرکت در این آزمون می‌توانند بدون محدودیت خاصی در این آزمون به دفعات شرکت کنند تا در نهایت بتوانند نمره مورد نظر خود را در این آزمون کسب کنند. توجه داشته باشید که داوطلبانی که نمره بیش از 75 را در این آزمون کسب کرده باشند، برای شرکت دوباره در آزمون بایستی به مدت 1 سال منتظر بمانند.

 

ثبت نام آزمون msrt به صورت اینترنتی است و داوطلبان بایستی برای ثبت نام به سامانه جامع امور دانشجویان (سامانه سجام) مراجعه کنند.
ثبت نام آزمون msrt به صورت اینترنتی است و داوطلبان بایستی برای ثبت نام به سامانه جامع امور دانشجویان (سامانه سجام) مراجعه کنند.

 

منابع آزمون msrt چیست و داوطلبان بایستی چه مهارت‌هایی را داشته باشند؟

منابع مشخصی برای آمادگی آزمون msrt از سمت وزارت علوم مطرح نشده است ولی با توجه به مهارت‌های مورد نیاز برای شرکت در این آزمون که شامل 4 بخش معنای لغت، مهارت درک مطلب، مهارت شنیداری و مهارت گرامر است، به نظر می‌رسد مطالعه منابع مرتبط به آزمون تافل، شرکت کنندگان را در کسب نمره قابل قبول در این آزمون یاری خواهد کرد.

از جمله منابع معتبری و کتبی که برای آمادگی در آزمون msrt پیشنهاد شده است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لغات ضروری تافل
  • کتاب 504 لغت ضروری
  • تافل کیت
  • تافل دکتری
  • تست تافل: longman preparation course for the toefl
  • کتاب تافل Barrons
داوطلبان برای شرکت در آزمون msrt بایستی در 4 بخش لغت، گرامر، شنیداری و درک مطلب مهارت داشته باشند.
داوطلبان برای شرکت در آزمون msrt بایستی در 4 بخش لغت، گرامر، شنیداری و درک مطلب مهارت داشته باشند.
تاریخ برگزاری آزمون msrt

این آزمون به تعداد 10 بار در سال در برخی از شهرهای کشور ایران برگزار می‌شود و می‌توان گفت به طور تقریبی ماهیانه یک آزمون msrt در سطح کشور اجرا می‌شود. داوطلبان می‌توانند برای اطلاع از تاریخ دقیق برگزاری این آزمون روی آدرس زیر کلیک کنند:

تقویم آزمون msrt
نتیجه آزمون msrt

نمره این آزمون از 100 محاسبه می‌شود که هر پاسخ صحیح 1 نمره مثبت برای شرکت کننده در نظر گرفته خواهد شد. پاسخ اشتباه به سوالات در این آزمون دارای نمره منفی نیست ولی در صورتی که در پاسخ سوالی بیش از یک گزینه انتخاب شده باشد، شرکت کننده از آن سوال نمره‌ای کسب نخواهد کرد. نمره قبولی در این آزمون بسته به دانشگاه‌ها یا موسسات مختلف متفاوت است ولی حداقل نمره قبولی در این آزمون 50 در نظر گرفته شده است. سطح سوالات این آزمون مشابه آزمون تافل است ولی اغلب شرکت کنندگان در آزمون به دلیل هزینه پایین آن نسبت به تافل انتظار سوالات آسان‌تری را دارند و مطالعه کافی را قبل از آزمون به عمل نمی‌آورند؛ به طوری که در هر آزمون تنها 20 درصد از کل افراد شرکت کننده قادر به کسب نمره قبولی در این آزمون می‌شوند.

نتایج آزمون یک هفته پس از برگزاری آزمون اعلام خواهد شد و شرکت کنندگان برای اطلاع از نمره کسب شده خود می‌توانند با مراجعه به سایت آزمون و در بخش پروفایل، نتیجه و نمره کسب شده خود را مشاهده کنند.

مدرک کسب شده در این آزمون همانند آزمون تافل تا 2 سال بعد از صدور گواهینامه دارای اعتبار است.

آیا سابقه شرکت در آزمون msrt را دارید؟ آیا در سازمان شما این مدرک به عنوان یک مدرک معتبر شناخته می شود؟

4 دیدگاه دربارهٔ «آزمون msrt چیست و شرایط شرکت در آن به چه شکلی است؟»

  1. ببخشید اگر دانشجوی دکتری هم نباشیم میتونیم شرکت کنیم دانشجو نیستم فارغ التحصیل شدم و میخوام مدرکشو داشته باشم برای مصاحبه دکتری

    1. گروه نویسندگان

      دوست عزیز
      متاسفانه ما هیچ اطلاعی نداریم و می‌توانید این سوال را از برگزار کنندگان بپرسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *